Ilie Bolojan
Ilie Bolojan, aflat la al doilea mandat de primar al municipiului Oradea, s-a nascut la 17 martie 1969, in Vadu Crisului, judetul Bihor. A absolvit Facultatea de Mecanica si Facultatea de Matematica, pentru a se specializa apoi in administratie publica in Franta si la Institutul National de Administratie din Bucuresti. Din 1993 este membru al Partidului National Liberal.

In timpul mandatului sau, Oradea a castigat de mai multe ori titlul de “capitala verde a Romaniei”, in cadrul unui concurs organizat de Ministerul Mediului, criteriile competitiei fiind strategia de mediu, infrastructura de reciclare si colectare selectiva si proiectele de mediu derulate. Buna gestionare a problemei deseurilor a determinat autoritatile clujene sa apeleze la ajutorul lui Ilie Bolojan pentru se folosi de groapa ecologica din Oradea. Astfel, pana in luna octombrie, groapa ecologica din Oradea va prelua deseurile menajere si stradale colectate in Cluj Napoca.

Ilie Bolojan este si presedinte executiv al Asociatiei Municipiilor din Romania, organizatie care are scopul de a promova si proteja interesele comune ale colectivitatilor locale.