Florin Pogonaru

Florin Pogonaru este economist, om de afaceri, actualul Președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri din România, poziție deținută din anul 2000.

Florin Pogonaru si-a inceput activitatea profesionala ca economist in companii din comertul exterior. Dupa anul 1989 a lucrat pentru o scurta perioada in cadrul Ministerului de Afaceri Externe. In anul 1993, este numit Director si Secretar de Stat (a.i.) la Departamentul Reformei Economice in Guvernul Romaniei, functie detinuta pana in decembrie 1993, fiind printre initiatorii noii legislatii privind piata de capital, privatizarile si sistemul bancar precum si constructia institutională din Romania. A fost parte activa in consultarile cu asociatiile patronale si cele sindicale, dovedind reale calitati de comunicator si negociator.

In anul 1994, a preluat functia de director pentru investment banking in cadul Bancii Bucuresti (actuala Alpha Bank) iar din ianuarie 1995 pe cea de Presedinte Executiv al Bucharest Investment Group. Activitatea sa de investment banking s-a intensificat o data cu implicarea in proiecte de avengura, in calitate de Presedinte al Bank Austria Financial Advisory/IB Austria Securities intre 1996-1997 si Presedinte al CA IB Romania intre 1997-2001, remarcandu-se prin ridicarea de fonduri pe pietele financiare internationale pentru investitii in Romania si initierea unor privatizări/IPO-uri de succes.