Cristian China Birta

Cristian China-Birta este blogger pe cristianchinabirta.ro si antreprenor online. De formatie jurnalist, a trecut apoi de partea cealalta a „baricadei” si a lucrat in administratie publica locala si centrala, dupa care a devenit consultant in comunicare.

In 2007 a descoperit bloggingul si a decis sa mearga pe calea aceasta. Scrie pe blogul sau personal cristianchinabirta.ro pentru despre social media, blogging si antreprenoriat.

In 2011 a lansat si Blogal Initiative, o agentie prin care desfasoara campanii pentru bloggeri intr-o modalitate inedita, care s-ar caracteriza prin „democratizarea” ofertei companiilor catre bloggeri.

Din 2013 este implicat in Kooperativa.ro, care inseamna proiecte de nisa precum sportlocal.ro, blogdebere.ro, blogdefotografie.ro, blogdetehnologie.ro, blogdecafea.ro, blogdecinema.ro, taximetre.ro, toate reunite sub umbrela de brand Kooperativa 2.0, companie pe care o detine alaturi de Vlad Dulea.

A organizat in cei 7 ani de activitate peste 300 de campanii cu si pentru bloggeri. In acelasi timp, a participat ca blogger la peste 200 de campanii. A tinut peste 50 de cursuri de social media la solicitarea companiilor si agentiilor, fiind speaker la mai mult de 100 de evenimente in care subiectul principal a fost social media si comunicarea. A publicat peste 10.000 de postari si articole pe blogul lui si pe blogurile afiliate din reteaua Kooperativa 2.0.