Jelena Trninic este Group Senior Public & Regulatory Affairs Manager în cadrul CCHBC din august 2015. Lucrează de 17 ani în companii multinaționale și cunoaște îndeaproape legislația referitoare la responsabilitatea producătorului, precum și modul de aplicare a acesteia în diverse state membre UE. După ce a participat la numeroase consultări ale stakeholderilor, Jelena Trninic a ajutat numeroase țări să transpună și să implementeze în legislația națională cerințele legislative impuse la nivel european privind deșeurile și deșeurile de ambalaje.

Din 2014, urmărește cu atenție Pachetul de Economie Circulară, informând conducerea companiei îmbuteliatoare Coca-Cola Hellenic de evoluția acestuia. În plus, este reprezentantul la Bruxelles ale Asociațiilor EUROPEN (The European Organization for Packaging and the Environment) și EXPRA (Extended Producer Responsibility Alliance).

Înainte de a profesa, a absolvit Facultatea de Inginerie Chimică în cadrul Universității din Belgrad, unde a obținut și un masterat în Life Cycle Assessment (LCA) în 2001.